Autor |
Wiadomość |
IwonaBaBelik |
Wysłany: Sob 10:27, 27 Sie 2005 Temat postu: Odpowiedź do: paola |
|
Droga paola,
Nie, danie nie jest przezemnie sprawdzone
Ale zapowiada się smacznie, prawda?
Pozdrawiam, |
|
|
elena |
Wysłany: Sob 3:38, 27 Sie 2005 Temat postu: |
|
ja do makaronu najbardziej lubie pieczarki tak 20 dag uduszone na 1 cebuli (pokrojonej oczywiscie) i odrobinie masla, jak juz jest gotowe biore sos grzybowy Winiary albo Knorr mieszam go z woda wedlug przepisu na opakowaniu i wlewam to do grzybow potem zagotuje tyle ile tam pisalo i juz gotowe mozna dawac na makaron, wierzcie mi mniam mniam... i latwe do zrobienia.....
A to od Iwony bardzo podobnie robilam, to jest ok przepis, tylko zalezy teraz czy ktos lubi z pomidorami czy z pieczarkami....... |
|
|
paola |
Wysłany: Pią 19:13, 26 Sie 2005 Temat postu: |
|
a to jest dobre? sprawdzone przez ciebie? |
|
|
IwonaBaBelik |
Wysłany: Sob 10:52, 20 Sie 2005 Temat postu: Spagetti z bazylią |
|
Przygotowanie: Łatwe
Czas: 20 min
Składniki ( 4 porcje ):
~25 dag spagetti
~30 dag pomidorów
~cebula
~2 ząbki czosnku
~2 łyżki oliwy z oliwek
~kilka liści świeżej bazylii
~sól
~pieprz
1. W garnku zagotuj wodę z łyżeczką soli. Ugotuj makaron na pół miękko. Przelej zimną wodą
2. Pomidory umyj i pokrój. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, podgrzej na oliwie. Dodaj pomidory i duś, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą i pieprzem.
3. Makaron rozłóż na talerzach, polej sosem i posyp drobno przyprawionymi liśćmi bazylii
________________________________________________
318 kcal; białek - 8 g;
węglowodanów - 53 g; tłuszczów - 9 g;
cholesterolu - 24 mg; błonnika - 3 g; |
|
|